Matematik

Matematik

31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 En rombe er en firkant, hvor alle sider er lige lange. Diagonalen står ortogonalt(vinkelret) på hinanden og halverer hinanden. I romben ABDC er A(6,4) og B(9,8). Desuden er BC parallel med x-aksen. Bestem koordinaterne til C & D, samt diagonalernes skæringspunkt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2011 af peter lind

Find længden af AB. Jeg kalder længden for L . Der gælder så OC = OB + BC = OB+(L, 0). OD = OC+OD = OC+BA


Svar #2
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 Kunne man ikke bare addere koordinaterne med hinanden finde diferensen også addere dem til hvert af punkterne, således at c giver 9,8+3,4 = 12,12 og D 6,4+3,4 = 9,8.


Svar #3
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

Hvilket punkt er O her?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Punktet O er koordinatsystemets begyndelsespunkt (0;0) . Fremgangsmåden i #2 virker ikke. Benyt #1.


Svar #5
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 Er begyndelsespunktet (O;O), der hvor de 2 diagonaler skærer hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, ikke nødvendigvis. Begyndelsespunktet O er koordinatsystements begyndelsespunkt. Det har pr. definition koordinaterne (0;0) , ikke (O;O) . Koordinaterne for punkterne A og B er givet i et koordinatsystem, som har et begyndelsespunkt, nemlig O .


Svar #7
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 Har benyttet afstandsformlen til at finde lABl = 9,64365...


Svar #8
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

 Forstår ikke den formel han benytter sig af i #1. Især det sidste led han gær brug af +(L, 0)


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. januar 2011 af peter lind

Der er opgivet at siderne er lige lange samt at BC er parallel med x aksen. Vektoren BC vil så have formen (x,0). Da længden skal være L må der så gælde  BC = (L, 0)


Brugbart svar (1)

Svar #10
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke korrekt for |AB| .

Man kender koordinaterne for punkterne A og B, og det er oplyst, at siden BC er parallel med x-aksen. Da figuren ABCD er en rhombe, er |BC| = |AB| . Vektoren BC har derfor 0 som y-koordinat, og dens x-koordinat er derfor længden L af vektoren AB , altså BC = (L ; 0) som agført i #1. Derfor er

OC = OB + BC , og

OD = OA + AD = OA + BC (da figuren ABCD det er en rhombe)

Man kender OA og OB, og BC er kendt, nå |AB| er beregnet.


Svar #11
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

Ok, hvor begår jeg så fejlen i udregningen af AB har benyttet afstandsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2011 af peter lind

Eftersom du ikke har angivet andet end dit facit, kan vi ikke se hvad du har gjort galt, kun at det er galt.


Svar #13
31. januar 2011 af Brateslaav (Slettet)

Kvadratroden af: (9-6)^2 + (8-4)^2 = 5 my bad


Brugbart svar (1)

Svar #14
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Når du har fundet |AB| = 5, finder man så, jvf. #10

OC = OB + BC = (9 ; 8) + (5 ; 0) = (14 ; 8) , og

OD = OA + BC = (6 ; 4) + (5 ; 0) = (11 ; 4) .

Her er OC stedvektoren til punktet C, og OD er stedvektoren til punktet D.


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Vedrørende diagonalernes skæringspunkt, anfører du selv i #0, at diagonalerne halverer hinanden, dvs. deres skæringspunkt kan findes som gennemsnittet af f.eks. punkterne A og C' koordinater, eller som gennemsnittet af punkterne B og D's koordinater.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.