Matematik
stamfunktioner arealet
Beregn ved hjælp af stamfunktioner arealet af den punktmængde, der i intervallet [-3;4] er begrænset af x-aksen og grafen for den konstante funktion givet ved g(x) = 5. tegn en figur, der viser situationen. hvordan kan arealet også beregns ?
er en del blank .. hjælp
Svar #1
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Arealet er bestemt ved det bestemte integral
A = -3∫4 g(x) dx
Find en stamfunktion G(x) til den konstante funktion g(x) = 5 og indsæt integralets grænser.
Svar #2
01. februar 2011 af Konoha (Slettet)
Yep, angående figuren, så fremkommer der en firkant, når du tegner punktmængden, idet g(x)=5 er en vandret linje, der skærer y-aksen i 5. Arealet er da højden (5) gange med grundlinjen ( Differensen eller afstanden fra 4 til -3)
Arealet kan da også beregnes som: A = h * g = 5 * ( 4- (-3) ) = 5 * 7 = 35
Skriv et svar til: stamfunktioner arealet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
