Matematik

differentiere

31. januar 2011 af matematikT (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

En der kan hjælpe mig med at differentiere følgende:

1+36,2*e^-0,0313x 

Tak


Svar #1
31. januar 2011 af matematikT (Slettet)

 eller rettere sagt:

Jeg skal i en opgave differentiere

198 / ( 1+ 36,2 * e^-0,0313x) = 125  ........

Hvordan gør man det?


Svar #2
31. januar 2011 af matematikT (Slettet)

 ved godt at man først differentierer, for derefter at regne ud =125


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den opgave fik du jo hjælp til i din tidligere tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=963621 .

Men hvad mener du med, at du skal differentiere en ligning? Udtrykket på venstre side er en funktionsforskrift, der kan differentieres, mens højre side er en konstant.

#2

Går opgaven så ud på at løse ligningen f'(x) = 125 ? Eller noget helt tredje?


Svar #4
31. januar 2011 af matematikT (Slettet)

 Ja opgaven går ud på at løse ligningen f´(x)=125.

Jeg kan ikke komme i mål med denne opgave......


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så har du formodentlig allerede differentieret funktionsudtrykket? Skal det være f'(x) = 125 og ikke f'(x) = 0 ?

Hvis det er det første, f'(x) = 125, har du et udtryk, der kan omskrives til en 2.-gradsligning i e-0,0313x . Find først e-0,0313x og dernæst x.


Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.