Matematik

matematik lektier

01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hej med jer.

jeg har fået vedhæftede opgave for til imorgen, og jeg håber på at der er en som har lyst til at fortælle mig hvordan jeg laver opgave 1.2 :)

mange tak.

Vedhæftet fil: matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Følg den udførlige vejledning i opgaven.


Svar #2
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hvis jeg kunne finde ud af det sådan, så havde jeg nok ikke spurgt om hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så beskriv, hvor du går i stå. Det første spm. er jo klart defineret: find ligningen for tangenten til parabelen y = x2 i punktet P(x0 , x02). Har du problemer her?


Svar #4
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

ja, jeg forstår ikke hvordan jeg skal finde ligningen?


Svar #5
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

?


Svar #6
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hjæææælp.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Her er f(x) = x2 . Find nu tangentens ligning.


Svar #8
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

ja, men jeg forstår ikke hvad jeg skal bruge til at finde den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal indsætte f(x0) og f'(x0) i ligningen for tangenten. Du kender f(x). Så kan du bestemme f'(x) .


Svar #10
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

og hvordan finder jeg f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ved at differentiere f(x) .


Svar #12
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

altså f '(x) = 1/(2*x^2) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke rigtigt. Du skal differentiere f(x) = x2 . Du må have set eller hørt om formlen (xn)' = n·xn-1 ?


Svar #14
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

nej, den siger mig ikke noget.


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Måske du skulle starte med at slå op i din bog og læse de relevante kapitler, før du går videre med denne opgave.

Har du hørt om differentialkvotienten af en funktion?


Svar #16
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

ja, det har jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Så burde du også have lært at differentiere funktionen f(x) = x2 .


Svar #18
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

har jeg sikkert også. men kan ikke lige pt. se hvordan jeg skal gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Så du gider altså bare ikke bruge tiden på selv at slå det op i din bog?


Svar #20
01. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jo, og tro mig. har jeg skam gjort. og kan også godt finde den sætning du skriver, men kan ikke se hvordan hvad jeg skal gøre.


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.