Matematik
Bestemte integraler og areal
Jeg har været på ferie i 3 uger, og har derfor ikke fået alt matematik med i den tid. Derfor er jeg kommet et stykke bagefter og sider nu med en aflevering jeg ikke rigtig kan finde ud af, så jeg håber i vil hjælpe mig lidt :)
Jeg kan ikke lave integraletegnet, så jeg har brugt / i stedet...
Beregn uden hjælpemidler følgende bestemte integrale:
Øvre= 5 og nedre= 1
/(2x+5)dx
- Og hvordan udregner man samme regnestykke på lommeregneren?
Bestem ved hjælp af stamfunktioner følgende bestemte integrale.
Øvre: 2 og nedre= -2
/(x^2+3)dx
Grafen for funktionen givet ved f(x)=x + e^x + 3 afgrænser sammen med linjerne y = 0, x = 1 og x = 2 et område, der har et areal.
a) Bestem dette areal.
b) Kontroller efterfølgende ved brug af CAS
Beregn uden hjælpemidler arealet A af den punktmængde, der i intervallet [-2;2] er begrænset af grafen for
f(x)= x^3 -2x + 5 og x-aksen.
Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k . Integraltegnet finder du i den lille Ω-boks.
Svar #3
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Til at finde stamfunktioner til integranderne.
1) 1∫5 (2x+5) dx = [x2+5x]51 = 52 + 5·5 - (12 + 5·1) = 25 + 25 -1 -5 = 44
Skriv et svar til: Bestemte integraler og areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
