Matematik

linje vinkelret på vektor

01. februar 2011 af amaby (Slettet)

jeg har fået givet en linje, l, med ligningen 2x-y+1=0

jeg skal så bestemme en linje som står vinkelret på l, og som går igennem punktet P(4,3)

hvordan er det jeg gør dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den søgte linies normalvektor skal være tværvektoren til linien l's normalvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2011 af KimT.T. (Slettet)

 Benyt dig af at hældningen for to linjer, når de er ortogonale skal opfylde:

a1 * a2 = -1

Isoler hældningen og indsæt den i den generelle formel for en førstegradsfunktion, idet du sætter f(4) = 3. Isoler B og så har du forskriften for linjen.


Skriv et svar til: linje vinkelret på vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.