Matematik

Hvilket år...

02. februar 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har formlen: h(x) = g(x) / f(x)

x er antal år efter 1998, og jeg skal bestemme i hvilket år budgettet kom op på 0,175mio. kr. Funktionerne er beskrevet således:

g(x)=b*a^x = 1450*1,0737^x

f(x)=ax+b = 490x + 10400

Har prøvet at bruge (solve) dog uden resultat. Er der en anden måde at løse mit problem på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Prøv at skrive hele den oprindelige opgavetekst her, Det kan være der er noget, du har overset.


Svar #2
02. februar 2011 af Imprafir (Slettet)

 Det gennemsnitlige budget h(x) er bestemt ved: h(x) = g(x) / f(x)

x er antal år efter 1998

i hvilket år kom det gennemsnitlige budget op over 0,175 mio. dollars. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis h(x) er budgettet i mio. dollars, skal man løse ligningen h(x) = 0,175 , dvs

h(x) = 1450·1,0737x/(490x + 10400) = 0,175

Lav en tabel over sammnhørende værdier af x og h(x) . Det ses da, at h(7) < 0,175 og h(8) > 0,175.


Skriv et svar til: Hvilket år...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.