Matematik

Matematik kvadratsætninger

02. februar 2011 af redwan1234 (Slettet)

 Jeg er gået i stå i denne opgave, jeg er ikke helt sikker på svaret. I må meget gerne skrive udregner og hvordan i gør.

Benyt kvadratsætningerne til at gange følgende parenteser ud: 

1) (2a+3)ianden 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

(2a+3)2 = 2a•2a + 2a•3 + 3•2a + 3•3 = 4a2 + 12a + 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 eller bare brug formelen:

a2+2ab+b2

Husk at denne formel kun kan bruges, når det er de samme tal indenfor begge paranteser. altså (a+b) (a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Kvadratsætning 1: (x+y)2 = x2+2xy+y2

Kvadratsætning 2: (x-y)2 = x2-2xy+y2

Kvadratsætning 3: (x+y) • (x-y) = x2-y2


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2011 af SuneChr

( 2a + 3 )2  .    Her skal du jo huske, at for de "2a" skal begge faktorer i anden. Altså:  (2a)2  =  22 * a2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den sidste kvadratsætning er ikke korrekt:

(x+y)·(x-y) = x2 - y2


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2011 af SuneChr

# 3   OBS  kvadratsætning 3:  x2 - y2


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#5 og #6

Min fejl :) - er rettet


Skriv et svar til: Matematik kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.