Matematik

naturlig logaritme

02. februar 2011 af thildegoggg (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har formlen log(n)=7,5-0,9M

og skal regne ud når M=5

men er log(n) og 10n ikke det samme? jeg får forskellige resultater via lommeregneren.

altså hvordan finder jeg n, når log(n)=7,5-0,9M


Svar #1
02. februar 2011 af thildegoggg (Slettet)

 hov, ikke den naturlige logaritme


Svar #2
02. februar 2011 af thildegoggg (Slettet)

 y=10x medfører log(x)=y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder ikke, at log(n) og 10n er det samme. Kender man log(n), finder man n ved

n = 10log(n) = 107,5-0,9M

Med M = 5 fås log(n) = 7,5-4,5 = 3,0 , så n = 103 = 1000 .


Skriv et svar til: naturlig logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.