Matematik

Ligning

03. februar 2011 af nannakildegaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 10 - 5x = 4(x - 1)

- mig og min veninde får forskellige resultater.. nogen der vil hjælpe med det rigtige :)

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

10 - 5x = 4(x - 1) |Parantesen ganges ud

10 - 5x = 4x - 4 |+4, +5x på hver side

10 + 4 = 4x + 5x

14 = 9x |Divider med 9 på hver side

14/9 = x

Og vi kan undersøge om det er sandt:

10 - 5*(14/9) = 4*(14/9 - 1) |10 og 1 omskrives til brøker

90/9 - 70/9 = 4*(14/9 - 9/9) = 4*(5/9) = 20/9

20/9 = 20/9


Svar #2
03. februar 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Har luge fået hjælp af min lærer.. 

- den skulle meget gerne give 2/3 :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af mathon

                 ... har din lærer været "uheldig" ....      ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2011 af nannabetak (Slettet)

vedkommende der har svaret her, har ret. i modsætning til din lærer - desværre :)


Svar #5
03. februar 2011 af nannakildegaard (Slettet)

Når okay..


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen

10 - 5x = 4(x + 1) har løsningen x = 2/3 . Måske der er en tastefejl i #0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. februar 2011 af mathon

             ...så din lærer bør klandre dig og ikke omvendt...       ;-)


Svar #8
04. februar 2011 af nannakildegaard (Slettet)

 JA!.. Jeg kom til og skrive "-" i stedet for "+"

- Min fejl, godt jeg ikke ligt konfronterede min lærer ;)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.