Matematik

2. gradsligninger (haster)

03. februar 2011 af Celiil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lære andengradsligning men kan ikke finde ud af det, går på gym, og har mat. på A niveue..

Nogen der kan lære mig noget basisk?


Brugbart svar (3)

Svar #1
03. februar 2011 af mathon

se


Svar #2
03. februar 2011 af Celiil (Slettet)

se hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2011 af Cadiola (Slettet)

 Hvad ved du?

Siger determinanten? skæringspunkter? osv. dig noget. En god basis står i din lærebog, men har du nogle konkrete spørgsmål, skal jeg gerne hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Se denne video, der måske kan hjælpe dig på vej: http://www.youtube.com/watch?v=934Ldm7kbBk


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2011 af Cadiola (Slettet)

 Jeg mente naturligvis diskriminanten. Determinanten er noget andet.....


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Start lige med selv at skrive formlen for en andengradsligning her.


Svar #7
03. februar 2011 af Celiil (Slettet)

Jeg har delvis hørt om nogle ting du skriver der.. såsom diskriminanten, det skulle være det man finder løsninger med ? Men altså hvordan regner diskriminanten ud? i kan selv give et eks. på en andengradsligning, så det også bliver nemmere for jer selv :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. februar 2011 af Cadiola (Slettet)

ax2+bx+c=0 er en andengradsligning. Diskriminanten fortæller hvor mange løsninger der er. 

D=b^2-4ac

Hvis vi så ser på eksemplet 

3x^2+4x+0 =0

kan vi let identificerer de forskellige dele, der indgår i diskriminanten.

D=4^2-4*3*0

D=16-0=16

Altså har denne ligning to løsninger. Der let findes ved den formel, der står i din bog. 


Svar #9
04. februar 2011 af Celiil (Slettet)

Forstår ikke hvordan jeg skal bruge formlen..

Og hvordan skal jeg regne ligningen ud? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #10
04. februar 2011 af mathon

                eksempel 2
                med standardform
:
                                 
                                                  ax2 + bx + c = 0
                                                  x2 + 2x - 15 = 0            

                udgangspunkt:       1x2 + 2x + (-15) = 0                     

                 a = 1
                 b = 2
                 c = (-15)       

                 d = b2 - 4ac    = 22 - 4·1·(-15) = 4 + 60 = 64 
                 √(d) = √(64) = 8       

løsninger:

                 x = (-b ± √(d)) / (2a) = (-2 ± 8) / (2·1) = -1 ± 4

                     x = -5    v   x = 3

                                                 
                                  
 


Svar #11
04. februar 2011 af Celiil (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad a, b og c skal bruges til ? og når du regner ud neden under, hvor får du alle de tal fra? kan se du har løst den, men fatter stadig ikke helt hvordan? :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
04. februar 2011 af Cadiola (Slettet)

 a, b og c er de tal der står i din andengradsligning, de skal bruges til at finde diskriminant og løsninger. 

a*x^2+b*x+c=0

diskriminanten findes ved

d=b^2-4*a*c

Har vi en ligning, kan vi nu finde a,b og c, og bruge disse tal, til at udregne diskriminaten. 

3*x^2+5*x+34=0 sammenlign nu denne med standardudtrykket for en andengradsligning:

a*x^2+b*x+c=0

a er tallet der står foran x^2

b er tallet der står foran x

c er det sidste led

a=3

b=5

c=34


Svar #13
04. februar 2011 af Celiil (Slettet)

Hvordan regner jeg så ligningen ud? :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
04. februar 2011 af Cadiola (Slettet)

Løsningerne til ligningen findes ved at finde  diskriminanten, d, og derefter indsætte den i  x = (-b ± √(d)) / (2a). Se #10


Svar #15
06. februar 2011 af Celiil (Slettet)

Fatter ''næsten'' intet!!


Skriv et svar til: 2. gradsligninger (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.