Kemi

hvordan måler man reaktionshastighed på reaktionen mellem zink og en syre??

03. februar 2011 af qq8165 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hvordan ellers kan man måle reaktionshastighed på en reaktion mellem zink og en syre, udover at måle på mængden af hydrogen der bliver boblet op pr. tidenhed, ændring i koncentration af salt eller syre pr. tidsenhed og mål på hvor lang tid det tager for opløse en bestemt mængde af zink i syre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2011 af mathon

                       v = -d[Zn]/dt


Svar #2
03. februar 2011 af qq8165 (Slettet)

 ændring i koncentration af zink pr. tidsenhed, :S

zink er i fast form

findes der ikk andre måder at måle den på?


Svar #3
03. februar 2011 af qq8165 (Slettet)

 og reaktionen ser sådan ud:

Zn (s) + 2 HCl (aq) ? ZnCl2 (aq) + H2 (g)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2011 af mathon

eller

                         v = -d[H3O+]/dt = -(10-pH) ' = -(-ln(10)10-pH)·dpH/dt = ln(10)·10-pH·dpH/dt


Svar #5
03. februar 2011 af qq8165 (Slettet)

 jeg tror den hører under måling på ændring i koncentration af syre pr. tidsenhed :S


Skriv et svar til: hvordan måler man reaktionshastighed på reaktionen mellem zink og en syre??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.