Matematik

Rumgeometri 2 - ligger på linjen

05. februar 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 Jeg har lavet alle sammen undtagen den SIDSTE.
Kunne godt bruge hjælp, tak på forhånd.

Linjen m har parameterfremstillingen: (x,y,z) = (-2+5t, 2+3t, 1+2t).
1) Ligger punktet P (7/4,17/4,5/2) på m?

2) I hvilket punkt skærer m xy-planen?


3)Find en ligning for den plan α, som indeholder linjen m og punktet P(1,0,3)

4) Linjen n har parameterfremstillingen: (x,y,z) = (-s, -1/2 - 2s, 4+s). Beregn - hvis det findes - skæringspunktet mellem m og n.

5) Hvorledes ligger linjen m og planen (0,0,0), (3,1,0) og (1,-5,-5) i forhold til hinanden?


Brugbart svar (3)

Svar #1
05. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg, om linien m ligger i den af de tre punkter udspændte plan, eller om m skærer planen i et enkelt punkt, eller om m slet ikke skærer planen.


Svar #2
05. februar 2011 af SofiePandersen (Slettet)

Hvordan gør man det? 


Svar #3
05. februar 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 Jeg mener nu når der er tre punkter? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Bestem ligningen for den plan, der indeholder de tre punkter. Planen er udspændt af de to vektorer

a = (3;1;0) og b = (1;-5;-5) .

En normalvektor til denne plan er derfor vektoren n = a×b = (-5 ; 15 ; -16) . Linien m har retningsvektoren r = (5 ; 3 ; 2) , og da nr = -25 +45 -32 = -12 ≠ 0, vil linien m skære planen i netop eet punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Hvordan finder jeg ud af hvor punktet ligger? :') 
Jeg laver helt samme opgave! 


Skriv et svar til: Rumgeometri 2 - ligger på linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.