Matematik

Mat AB1 opgave 347

05. februar 2011 af Uzbek (Slettet)

Hej. =) Kunne nogle hjælpe med denne ligning? Hvordan løser jeg den?

5^n+5^n+5^n+5^n = 5^25

^ betyder potens


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2011 af peter lind

Adder leddene på venstre side og tag derefter logaritmen på begge sider. Har du iøvrigt ikke et led for lidt på venstre side? Hvis det er rigtig får du nemlig en meget nemmere ligning, hvor du ikke behøver at bruge logaritmen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2011 af AskTheAfghan

#0

Der skal være fem 5n'er, ikke fire 5n'er.  Tjek Mat AB1 s. 46

       5n+5n+5n+5n+5n = 525 

                       5*(5n) = 525

                            5n  = 525/5

                            5n  = 524               dvs n = 24


Svar #3
06. februar 2011 af Uzbek (Slettet)

 Ja, det var en stavefejl. Ok tak, Afghan


Skriv et svar til: Mat AB1 opgave 347

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.