Fysik

strålegang igennem flere materialer

07. februar 2011 af gadehund (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej,

jeg har en opgave hvor en stråle for lys går gennem 3 forskellige materialer (A, B, C).

Nævnt i vilkårlig rækkefølge er de 3 materialer vand, luft og glas. Det relative brydningsforhold fra luft til vand = 1,33   og fra luft til glas = 1,69.

redegør for hvilket materiale der er A, B og C.

(jeg har vedlagt figuren af strålegangen)

det som jeg har gjort indtil videre er at jeg har divideret begge indfaldsvinkler med deres brydningsvinkler...

så: sin(37,9) / sin(27,5) = 1,33

og sin(27,5) / sin(21,3) = 1,27 og jeg ved at brydningsindekset for luft er 1...  jeg er så gået lidt i stå derfra af...

håber nogen kan hjælpe mig her :)

Vedhæftet fil: Fysik Opg.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forholdet mellem sin(i) og sin(b) er lig med forholdet mellem brydningsindeks for de to materialer. Altså

sin(i) / sin(b) = n1 / n2

Hvis du beregner forholdet nglas / nvand , skulle du kunne komme videre.


Svar #2
07. februar 2011 af gadehund (Slettet)

ok mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af mathon

brug formen
                             sin(θ1)·n1 = sin(θ2)·n2


Skriv et svar til: strålegang igennem flere materialer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.