Matematik

Hvad betyder "ellipse" ?

07. februar 2011 af klara1013 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fået denne opgave i matematik (se vedhæftet fil), men jeg ved simpelthen ikke hvad ordet: ellipse betyder.! Har virkelig aldrig hørt det før, og da slet ikke i en matematisk sammenhæng. 

 Så håber en af jer kan hjælpe mig lidt på vej, med hensyn til ordet. :)

Mvh. Klara - tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Opgave 6.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

En ellipse er en geometrisk figur, der ligner en fladtrykt cirkel. En ellipse har ligningen

(x - x0)2/a2 + (y -y0)2/b2 = 1

hvor (x0 ; y0) er ellipsens centrum og a og b er de halve akser. Hvis a = b, er ellipsen en cirkel.


Svar #2
07. februar 2011 af klara1013 (Slettet)

 Ahh okay - mange tak! :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2011 af mette48 (Slettet)

En elipse er en" fladtrådt cirkel".

Formelen for en cirkel er x2/a2 + y2/b2=1 hvor a og b erhalvdelen af elipsens akser.

-50x2+1000x-200y2-4000y=2000 deler med (-50)

x2-20x+4y2+80y=-40

omskriver til kvadratet på to leddede størrelser, som når man skal finde centrum og radius i en cerkel

(x-10)2-102+ 4(y+10)2-4*102=-40

(x-10)2-102+ 4(y+10)2-4*102=-40

(x-10)2+4(y+10)2-500=-40

(x-10)2+4(y+10)2=440             deler med 440 for at få 1 på højre side

(x-10)2/440 + (y+10)2/110=1

"centrun" (x,y)=(10,-10)

Akser "radier" vandret  √440 lodret √110

Du kan sikkert någels med at lave en serie støttepunkter og tegne elipsen ud fra dem


Skriv et svar til: Hvad betyder "ellipse" ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.