Matematik

Differentiering

07. februar 2011 af Camilla Storgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Hvordan differenciere jeg dette stykke?

f(x) = x^3 - 3x^2 + 4 

Skal finde f'(x)

Håber der er en der kan hjælpe :)

Der må meget gerne være eksempler med :i


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel (xn)' = n·xn-1 på hvert ked i f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af Leo123 (Slettet)

 f(x) = x^3 - 3x^2 + 4 <=> 

f'(x)= 1*3 x^3-1-3*2 x^2-1 + 0 og det er fordi 4 ikke betyder noget

f'(X) = 3x^2  - 6

husk formlen som er k*nx^n-1

k er det som står ved siden af x og n er det som står over x

håber du har forstår


Svar #3
07. februar 2011 af Camilla Storgaard (Slettet)

 Tusind tak :) Forstår det 100 % :)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.