Matematik

hjælp til en opgave

07. februar 2011 af abdifatah (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem vinkel mellem linjer ud fra linjernes ligning. Sorter dem i rækkefølge, start med den største vinkel.
1: vinkel mellem m: 2y - x + 4 = 0 og n: 2y + 6x - 2 = 0
2: vinkel mellem m: y - 25 = 19x og n: 2y + 14x - 5 = 0
3: vinkel mellem m: y - 17x = -3 og n: y = -2x
4: vinkel mellem m: y + 3x + 9 = 0 og n: 3y - 24x + 33 = 0

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2011 af peter lind

Vinklen mellem linjerne er den samme som vinklerne mellem normalvektorene så find normalvektorerne for linjen. Vinklerne kan findes af n1·n2 = |n1||n2|cos(v), hvor v er den mellemliggende vinkel


Svar #2
07. februar 2011 af abdifatah (Slettet)

vi har desværre ikke haft noget om normalvektorerne.

men tror vi skal bruge noget om vinkel mellem to linjer. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2011 af peter lind

Så kan du finde hældningskoefficienten for linjerne. Brug at hældningskoefficienten = tan(v) til at finde vinklerne mellem linjerne og x aksen. Differensen mellem de forskellige vinkler er så de søgte vinkler.


Skriv et svar til: hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.