Matematik

stamfunktion x * sin(x)

07. februar 2011 af DrNielsen - Niveau: A-niveau

Hvordan findes stamfunktionen til x * sin(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af peter lind

Brug partiel integration. Integrer sin, differentier x


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af mathon

                                        partiel integration
                                          ∫sin(x)·x dx  = -cos(x)·x  -  ∫(-cos(x)·x ' dx = -cos(x)·x  + ∫cos(x)dx  = 

                                                                                                            -cos(x)·x + sin(x) + k


Skriv et svar til: stamfunktion x * sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.