Matematik

Finde højde af klippevæg |AH|

08. februar 2011 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg sidder med en matematik aflevering, og jeg er fuldstændig lost!
Opgaven lyder:

"Figuren viser en klippevæg, hvis højde |AH| man ønsker at bestemme. På klippens højeste punkt A står en 20 m høj mast AB. Sigtelinjen fra C til A danner en vinkel på 39,2º med CH, og sigtelinjen fra C til B danner en vinkel på 46,5º med CH.

Beregn klippevæggens højde."

Jeg har vedhæftet figuren.

Jeg vil være glad for den mindste hjælp!
På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: ags.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af Duffy

.


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. februar 2011 af SuneChr

1 )  Lav to udtryk med tangens for en retvinklet trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2011 af RolfChristian (Slettet)

 Jeg ville prøve at bruge sinusrelationen i den øverste trekant til at finde AC og derefter finde AH ved sin(46,5)=AH/AC.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#3 Det kan man ikke...


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. februar 2011 af SuneChr

Personligt vil jeg holde mig til # 2. Gør det ikke fór vanskeligt.


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. februar 2011 af SuneChr

Benyt dig af, når du skal bruge tangens i den store trekant BCH  at   |AB| + |AH|   =   |BH| 


Svar #7
08. februar 2011 af mallehavn (Slettet)

#6 Åh, hvor føler jeg mig dog dum. Jeg forstår SLET ikke, hvad jeg skal.
Jeg skal vel bruge dét, at |AB| er 20m til noget?


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2011 af SuneChr

Jo, jo. |AB| = 20. Det er jo ren foræring!

TAN 39,2o  =   ? / ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. februar 2011 af SuneChr

TAN 46,5o  =   ( ? + ? ) / ?


Svar #10
08. februar 2011 af mallehavn (Slettet)

#9

Tan(39,2º) = |AH|/|CH|

Tan(46,5º) = (20+X)/|CH|

eller hvad? :s

Ej altså.. Jeg tror bare, jeg stopper og spørger min matematiklærer i morgen. Kan slet ikke tænke lige nu :s
 


Brugbart svar (2)

Svar #11
08. februar 2011 af SuneChr

I en retvinklet trekant gælder:

               Tangens af en vinkel  =  |den modstående side|   /   |den hosliggende side|


Brugbart svar (2)

Svar #12
08. februar 2011 af SuneChr

# 9   Ja. Ja. Det er det da!   X er så = |AH|  kald den dét.

De to nævnere er ens. Det kan du så danne én ligning af.


Brugbart svar (2)

Svar #13
08. februar 2011 af SuneChr

Uden at vil forære mellemregningen, kan du se, om du kommer frem til:

                  |AH|   =   20 /  N                     hvor  N  =  ( TAN 46,5o / TAN 39,2o ) - 1           ? 

        


Brugbart svar (2)

Svar #14
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder

tan(39,2º) = |AH| / |CH| , og

tan(46,5º) = (|AH| + |AB|) / |CH| , så

1 + |AB|/|AH| = tan(46,5º)/tan(39,2º) , og dermed

|AH| = |AB| / ( tan(46,5º)/tan(39,2º) - 1 )


Svar #15
11. februar 2011 af mallehavn (Slettet)

(Forsinket) Tak for hjælpen allesammen!
Jeg fandt ud af det til sidst, men mit internet har drillet, så jeg har ikke kunnet svare!
Men tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
28. januar 2012 af Nenas123 (Slettet)

Hvorfor er det i plusser med 1? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #17
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Fordi |AH| / |AH| = 1 .


Brugbart svar (1)

Svar #18
29. februar 2012 af Gerhat12 (Slettet)

Er der ikke en der kan forklare det mig helt trin for trin?


Brugbart svar (1)

Svar #19
29. februar 2012 af Gerhat12 (Slettet)

Hvor bliver det ene Ah henne, forsvinder det bare, det vil være så dejligt hvis der var en der gad at forklare det.


Brugbart svar (0)

Svar #20
29. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#19

Man beregner (fra #14)

tan(46,5º)/tan(39,2º) = [ (|AH| + |AB|) / |CH| ] / [ |AH| / |CH| ]

                                     =  [ (|AH| + |AB|) / |CH| ] · [ |CH| / |AH| ]

                                     = (|AH| + |AB|) / |AH|

                                     = 1 + ( |AB| / |AH| ) ,

hvorfor

|AB| / |AH| = tan(46,5º)/tan(39,2º) - 1 ,

og dermed

|AH| / |AB| = 1 / ( tan(46,5º)/tan(39,2º) - 1 ) ,

og altså

|AH| = |AB| / ( tan(46,5º)/tan(39,2º) - 1 )

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.