Matematik

Matematik hjælp.

08. februar 2011 af kris93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 ABC er retvinklet, C=90*, desuden er a = 4 og b = 9. Beregn siden c samt vinklerne A og B.

Nogle mennesker, der gerne vil/kan regne denne med lidt mellemregninger til? 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af Duffy

Brug Pythagoras og tangens...


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Du kan finde c ved Pythagoras: a2+b2=c2  for at finde c isolerer du bare: √a2+b2=c ⇔√42+92=9,84886=c
Til at finde f.eks. A kan du bruge det der kaldes sinrelationerne som hedder: a/sin(A)=b/sin(B)=c/sin(C), hvis vi ska finde A kan du bruge sin(A)/a=sin(C)/c
Så sætter vi tallene ind: A= sin(A)/4=sin(90)/9,84886 ⇔ sin-1(4·sin(90)/9,84886))=23,9625=A
Så er vinkel B = 180-(90+23,9625)=66,0375


Skriv et svar til: Matematik hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.