Matematik
integration af kvadratrødder ?
Hej alle
har følgende som jeg er ret meget i tvivl om hvordan skal laves:
∫10 (√x + x√x)dx
Jeg har selv facit til den, men forstår ikke hvordan den er løst .
Er heller ikke sikker på hvordan man gør med brøker, så en forklaring på det ville også være super fedt..
Svar #1
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k og at √x = x1/2 og x√x = x3/2
Svar #2
08. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)
tak :)
hmm.. får ikke helt det samme som i facit.. får det til 1.. i facit står der 16/15
Svar #3
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
0∫1 (x1/2 + x3/2) dx = [(2/3)x3/2 + (2/5)x5/2]10 = (2/3) + (2/5) = (10+6)/15 = 16/15
Svar #4
08. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)
okay . hvordan kommer du fra :
0∫1 (x1/2 + x3/2) dx
til:
[(2/3)x3/2 + (2/5)x5/2]10 ?
Svar #5
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Ved at bruge formlen i #1 , med n = (1/2) og n = (3/2) .
Skriv et svar til: integration af kvadratrødder ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
