Matematik

integralregning - find areal mellem 2 grafer"?

09. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgaver her, som jeg troede var løst rigtigt, men kan se at resultatet ikke er det rigtige så håber nogen kan/vil forklarer hvad der er gjort galt

har følgende:

f(x)= 2x -1   ,    g(x)= x-3     2>x>-1

har først trukket de 2 fra hinanden:

f(x) - g(x) = (2x -1) - (x-3) = 2x - 1 - x + 3 = x + 2

Har så integreret "x+2" så:

F(x) = 1/2x2 +x2

Så skulle man så trække A1 og A2 fra hinanden:

A = (1/2*22 +22) - (1/2*(-1)2 +(-1)2)

ved dog ikke hvilken en der er A1 og hvilken der er A2 og hvordan man finder ud af det???

hvilket har givet mig resultatet: A = 4   1/2   eller 4.5

kan slet ikke finde ud af hvad jeg har gjort galt ? håber nogen kan fortælle det så detaljeret som muligt .. tak :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af peter lind

Du har integreret forkert.  F(x) = ½x2+2x


Svar #2
09. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 hah, ja du har ret :D 

tak for hjælpen


Skriv et svar til: integralregning - find areal mellem 2 grafer"?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.