Matematik
OpgaVeR I MaT
09. maj 2005 af
Fassos (Slettet)
Er der nogen der vil hjælpe med opgave 1,5 og 1,6 og rette mine fejl ved nogle af opgaverne, hvis der er fejl.
Tak, på forhånd....!
1,1 Beregn arealet af græstæppet.
1,1 110 m * 72 m = 7920 m
1,2 Der skal sås nyt græs.
Gartneren vil bruge 3 kg græsfrø pr. 100 m2. Hvor mange kilogram græsfrø skal der bruges?
1,2 7920 / 100 = 79,2
79,2 * 3 = 237,6 kg
1,3 Hvor meget koster græsfrøene til græstæppet?
1,3 881,60 * 1,25 = 1102,00 kr.
1,4 For at give græsset større slidstyrke sættes stave med kunstgræs svarende til 1/5 af græstæppet.
Hver kunstgræsstav fylder ca. 2,5 cm2.
1,4 Hvor mange kunstgræsstave skal der sættes i hele græstæppet?
1,4 7920 / 5 = 1584
1584 / 2,5 = 633,6
1,5 Parkens gartner bruger en græsslåmaskine med en bredde på 5 fod.
1 fod = 30,48
Omregn græsslåmaskinens bredde til meter
1,5 ?
1,6 Vis en beregning for, hvor langt gartneren skal køre for at slå græsset.
1,6
Tak, på forhånd....!
1,1 Beregn arealet af græstæppet.
1,1 110 m * 72 m = 7920 m
1,2 Der skal sås nyt græs.
Gartneren vil bruge 3 kg græsfrø pr. 100 m2. Hvor mange kilogram græsfrø skal der bruges?
1,2 7920 / 100 = 79,2
79,2 * 3 = 237,6 kg
1,3 Hvor meget koster græsfrøene til græstæppet?
1,3 881,60 * 1,25 = 1102,00 kr.
1,4 For at give græsset større slidstyrke sættes stave med kunstgræs svarende til 1/5 af græstæppet.
Hver kunstgræsstav fylder ca. 2,5 cm2.
1,4 Hvor mange kunstgræsstave skal der sættes i hele græstæppet?
1,4 7920 / 5 = 1584
1584 / 2,5 = 633,6
1,5 Parkens gartner bruger en græsslåmaskine med en bredde på 5 fod.
1 fod = 30,48
Omregn græsslåmaskinens bredde til meter
1,5 ?
1,6 Vis en beregning for, hvor langt gartneren skal køre for at slå græsset.
1,6
Svar #4
09. maj 2005 af thomas88 (Slettet)
1.4 er forkert. Du har, at 1/5 af græstæppet skal være stave med kunstgræs. Det første er rigtigt:
7920m^2/5=1584m^2
Så skal du jo så finde hvor mange cm^2 der går på 1 m^2: 100cm*100cm=1 m^2=10000cm^2
Dvs.:
15840000/2,5=6336000 stave
1.5 er selvfølgelig
5*30,48 cm=152,4cm=1,524m
Thomas
7920m^2/5=1584m^2
Så skal du jo så finde hvor mange cm^2 der går på 1 m^2: 100cm*100cm=1 m^2=10000cm^2
Dvs.:
15840000/2,5=6336000 stave
1.5 er selvfølgelig
5*30,48 cm=152,4cm=1,524m
Thomas
Svar #6
09. maj 2005 af frodo (Slettet)
1,6: du kender bredden af plænen, hvor mange gange kan græsslåmaskinen være der? Rund det tal op, og gang med længden af plænen, og du er hjemme
Svar #8
09. maj 2005 af thomas88 (Slettet)
#6 Prøv at regn opgaven igennem. Man skal køre kortere, hvis man nedlægger græsset på langs:
Ved bredde:
72/1,524=47,24->48
48*110m=5280m
Ved længde:
110/1,524=72,18->73
73*72m=5256m
Thomas
Så lidt Fassos
Ved bredde:
72/1,524=47,24->48
48*110m=5280m
Ved længde:
110/1,524=72,18->73
73*72m=5256m
Thomas
Så lidt Fassos
Skriv et svar til: OpgaVeR I MaT
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
