Matematik

Højde?

09. februar 2011 af Terbest (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en retvinklet trekant  ΔABC.

Siderne:

AB: ikke opgivet

AC: 8 cm

BC: 6 cm                                           jeg skal finde den manglende side det er intet problem. Men

                                                                jeg har også en højde jeg skal finde og den har jeg brug

                                                             for hjælp til. Du kan se opgaven nedenunder (vedhæftet)

Vedhæftet fil: blablalnpsw.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2011 af pige24 (Slettet)

Jeg tror du skal brug Pytagagoras.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2011 af Masood5 (Slettet)

Kan du ikk prøve at tegne trekanten ? A skal være retvinklet så det ikk så svært. 90 Grader


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2011 af Bootstrap (Slettet)

Jeg ville gøre som følgende, find ud af alle vinklerne i den store trekant.

Derefter finder du af følgende: vinklen i punktet hvor at den ortogonale linie til |AB| rammer C (180-A-B). (den lille trekant)

Når du kender den vinkel kan du udregne kateten b med:

c = b · cos(A) + a · cos(B)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2011 af Bootstrap (Slettet)

Og Masod5, han har vedhæftet tegningen:

https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=969602


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2011 af Masood5 (Slettet)

Okay.


Svar #6
09. februar 2011 af Terbest (Slettet)

Okay, Bootstrap, hvad er en ortogonale linje?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2011 af AlexDett (Slettet)

Man kan vel også bare regne det ud sådan her:

Arealet af trekant ABC, hvis man bruger grundlinjen AC, er:

0,5 * 8 cm * 6 cm = 24 cm^2

Nu ved vi, at uanset hvilken side vi bruger som grundlinje, er arealet 24 cm^2.

Du ved jo nok selv, at siden c er 10 cm.

Derfor må hc jo være:

24 cm^2 / (10 cm * 0,5) = 4,8 cm


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. februar 2011 af Bootstrap (Slettet)

En ortogonal linje er en linje som står vinkelret på et linjestykke:

a1·a2=-1


Skriv et svar til: Højde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.