Matematik

En funktion og enhedscirkel?

09. maj 2005 af Aalborg (Slettet)
En funktion f er bestemt ved
f(x) = cosx - sinx , x € ]0;2pi[

Bestem en ligning fir tangenten til grafen for f i punktet P(pi/2,f(pi/2)

Bestem de to løsninger til ligningen f'(x)=0

Bestem monotoniforholdene for f

Håber I kan hjælpe mig, da denne opgave forekommer mig svær. Men man skal vel sætte ens lommeregner til radian...








Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2005 af Marco (Slettet)

Hej

Skummelt nok! Jeg sidder med samme sæt, men er ikke kommet til opgaven endnu. Til dem der gerne vil hjælpe kan jeg give linket:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter04/2004-8-2V-MED.pdf

Denne er opgave 5 - håber der kommer hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2005 af Marco (Slettet)

For at bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(pi/2,f(pi/2) vil jeg bruge følgende:

y − f(x0) = f0'(x0)(x − x0)
y - f(pi/2) = f'(pi/2)(x-pi/2)....

Eller hvad får I jeres til, jeg er lidt ude at s....!

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2005 af Marco (Slettet)

skriver lige igen:
y - f(x0) = f0'(x0)(x - x0)
y - f(pi/2) = f'(pi/2)(x-pi/2)

Svar #4
09. maj 2005 af Aalborg (Slettet)

Ingen der kan hjælpe! Skal nok råbe et stort hurra ud af mit vindue!

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2005 af Allan Hansen (Slettet)

En funktion f er bestemt ved
f(x) = cosx - sinx , x € ]0;2pi[

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(pi/2,f(pi/2)

a) Først finder i den afledede til f, som er

f'(x)=-sin(x)-cos(x)

i indsætter så de givne oplysninger, som er P(pi/2,f(pi/2) i de to givne funktioner, så

f(pi/2)=-1
f'(pi/2)=-1

derefter skal i indsætte værdierne i tangentens ligning, som er

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

x0=pi/2

i indsætter så

y=-1(x-(pi/2))-1<=>y=-x+0.570796326.

altså er forskriften for tangenten, som skærer i punktet P givet ved
y=-x+0.570796326.



Skriv et svar til: En funktion og enhedscirkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.