Matematik

Differentiering af 1/f(x)

10. februar 2011 af ginsigtor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg står med en opgave hvor jeg skal differentiere 1/f(x) med tre trins reglen, er der nogen der kan hjælpe mig med dette? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

Du har en sammensat funktion med f(x) som indre funktion og 1/x som ydre funktion. Du burde gerne have en regneregel til differentiering af sammensatte funktioner :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2011 af Duffy

Sæt g(x) = 1/f(x) og brug 3-trins-reglen på g.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2011 af Duffy

Du skal altså trevle alle 3 trin op:

(1): Δg = g(x+h)-g(x) = 1/f(x+h) - 1/f(x) = [f(x)-f(x+h)] / [f(x+h)·f(x)]

(2): Δg/h = fortsæt nu selv...

(3):lim{h→0} Δg/h = fortsæt nu selv...


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2011 af Duffy

...kom du igennem det?


Svar #5
28. februar 2011 af ginsigtor (Slettet)

 Undskyld det sene svar, men tusind tak for svarene, det hjap meget!! :)


Skriv et svar til: Differentiering af 1/f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.