Matematik

Fodboldbanens opgaver

09. maj 2005 af AndersE (Slettet)
Er der nogen som vil hjælpe med disse opgaver ?

opg 1: En fodboldbane kan have forskellige størrelser.

Tegn omridset af den mindst mulige fodboldbane i målestoksforholdet 1 :500.

Opg 2: Banens korteste sider kaldes mållinjer.
Fodboldmålene er placeret midt på hver mållinje.

Afmærk målstolperne på din tegning.

Opg 3 : Straffesparksfeltet er farvet blåt på skitsen.

Indtegn straffesparksfeltet på din tegning

Opg 4 : Beregn afstanden fra hjørneflaget til straffesparksfeltet.

Opg 5 : Et hjørnespark sparkes fra et af banens hjørner.

Hvor langt skal et hjørnespark være, for at bolden kan nå det fjerneste hjørne af straffesparksfeltet?

0pg 6 : Den største fodboldbane er 90 m X 120 m.

Beregn forholdet mellem arealerne af den største og den mindste fodboldbane.

opg 7 : Angiv forslag til længde og bredde på en fodboldbane med et areal på en halv hektar.

Svar #1
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

Er der ikke nogen som vil hjælpe ??

Svar #2
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

Er det ikke opgaver fra eksamen 2003??

Svar #4
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

Jo det er men vil du hjælpe

Svar #5
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

er der ikke nogen som vil hjælpe med disse opgaver tak på forhånd

Svar #6
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

1: 9cm * 18 cm

2: 3,768cm fra hver side, og målet er 1,464cm

4: 16,5m * 2 + 7,32m = 40,32m
45m - 40,32m = 4,68m
4,68m / 2 = 2,34m

5: 45m - 2,34m = 42,66m
(42,66m)^2 + (16,5m)^2 = 2092,1256
2092,1256^0,5 ~ 45,7398m

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2005 af frodo (Slettet)

tålmodighed er vist en dyd. Du kan jo ikke forvente, at man bare kommer springende sekundet efter du har skrevet dit indlæg.

Men der mangler vist noge oplysninger, til at starte med. Du kan jo ikke tegne den mindst mulige fodboldbane, uden at kende noget til hvor stor den skal bære

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

6: 90m * 120m = 10800m^2
45m * 90m = 4500m^2
10800m^2 / 4500m^2 = 2 2/3

7: 90m * (5000m^2/90m)

Svar #10
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

Der er en skitse som viser længde min. 90 m - max. 120 m

Bredde min 45 m - max 90 m

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

#8 jo hvis man kender opgaven;) - Lavede den for et par dage siden

glemte lige lidt til 7'eren
7: 90m * (5000m^2/90m) = 90m * 55 5/9 m

Svar #12
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

mange tak har du også svarende til opg 3 Bliver han rig ? og løber han for pengene og fanklubben ???

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

Vi havde kun 45 min. og går i 6. klasse, så har ikke lavet færdig endnu, men kan godt lige lave dem

Svar #14
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

går du i 6. klasse ???

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

1: 77000 kr. * 12 + 240000 kr. = 1164000 kr.

2: 1164000 * 39,8 / 100 = 463272,00 kr.

Svar #16
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

ok vil du have resten af opgaverne ??

Svar #17
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

mange tak for at du hjælper mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

#14 Ja:)

3: 240000 kr. * 39,8 / 100 = 95520 kr.

4: 95520*((1+0,045)^10-1)/0,045) ~ 1173769,7592 kr.

Svar #19
09. maj 2005 af AndersE (Slettet)

hva med opgave 5
10 * 175000 = 1750000
16 * 420000 = 6720000

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. maj 2005 af grisehønen (Slettet)

5:
Jørn = 1173769,7592 kr. + 77000 kr. * 12 + 175000 * 10 = 3847769,7592 kr.
Rasmus = 420000 kr. * 16 = 6720000 kr.
3847769,7592 / 6720000 ~ 0,5726 kr.

Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.