Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

10. februar 2011 af Snowflake95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej Jeg har brug for hjælp til løsning af 2 ligninger med 2 ubekendte. d) 2y-8=4x og y =-2x-2 e) 2y=3x+4 og 3y-3=3x f) y-0,5x=2 og 0=-y-x+8 Min metode er at isolere y i den ene, finde x og sætte ind. Men i det her er det bare gået galt. Hvordan finder jeg (x,y) i dem?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

man løser to ligninger med to ubekendte, ved at isolere den ene ubekendte i den ene ligning, og sætte udtrykket ind i den anden ligning, så man istedet står med én ligning med én ubekendt.


Svar #2
10. februar 2011 af Snowflake95 (Slettet)

Det ved jeg godt ^ :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

Så er ligningerne vel heller ikke noget problem?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2011 af SuneChr

Hej Jeg har brug for hjælp til løsning af 2 ligninger med 2 ubekendte. d) 2y-8=4x og y =-2x-2 e) 2y=3x+4 og 3y-3=3x f) y-0,5x=2 og 0=-y-x+8 Min metode er at isolere y i den ene, finde x og sætte ind. Men i det her er det bare gået galt. Hvordan finder jeg (x,y) i dem?

--------------------------
d)    2y  -  8  =  4x                (I)         ⇒      -4x  +  2y  =   8

                  y  =  -2x  -  2       (II)       ⇒     - 4x   -   2 y  =    4   (er ganget med 2).   

(I) + (II) :   -8x  =  12   ⇒  x  =  - 1,5          Indsættes i (I) eller (II)

Det er altid en god idé, at ordne ligningerne som (I) og (II) er blevet skrevet. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

2y-8=4x........y = 2x+4
y=-2x-2.........y = -2x-2

(y =) 2x+4 = -2x-2

2x +2x = -2-4

4x = -6

x = -3/2

y=2x+4 = -3+4 =1


Svar #6
17. februar 2011 af Snowflake95 (Slettet)

Tak for hjælpen =)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.