LaTeX

Problemer med chapterstyle daleif1

12. februar 2011 af *CS* (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Nu er jeg ikke den store latex nørd, men fandt følgende pdf: http://www.tex.ac.uk/tex-archive/info/MemoirChapStyles/MemoirChapStyles.pdf , hvor jeg kunne tænke mig at implementere kapitelstilen på side 28 (Daleif1).

Umiddelbart har jeg forsøgt at sætte det ind i en preamble, som vi har brugt i vore tidligere projekt, men det giver lidt ballade, så jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe (ellers må jeg jo acceptere den stil, vi havde i sidste projekt ;-) ).

For det første, får jeg advarslen, at \sl ikke er supported

For det andet mangler firkant og tal oppe i højre hjørne ved kapitler, når jeg compiler.

For det tredje, som dog ikke har noget med den nye kapitel stil at gøre, da det også så sådan ud sidste projekt, men jeg kan ikke finde ud af at få det ændret: Så synes jeg kapitler starter for langt nede på siden, så det kunne være super, hvis jeg kan finde ud af at få den lidt længere op.

Her er min preamble:

\documentclass[twoside,11pt,a4paper,danish,notitlepage]{memoir}

\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[latin1]{inputenc}
\usepackage[danish]{babel}
\usepackage[absolute]{textpos}
\usepackage{lastpage}

\usepackage{multibib}

\usepackage{multirow}
\usepackage{multicol}

\usepackage{amsthm,amssymb,amsmath,dsfont,mathrsfs,nicefrac} % matematik
\usepackage{booktabs} % pænere tabeller
\usepackage{graphicx}
\usepackage{memhfixc}

\usepackage{soul}
\usepackage{fourier}

\usepackage[square,comma]{natbib}
\usepackage{float}
\usepackage{sidecap}
\usepackage[small,bf]{caption}
\usepackage[danish]{varioref}
\pdfoptionpdfminorversion=6 % Muliggør inkludering af pdf dokumenter, af version 1.6 og højere
\usepackage{url}
\usepackage{xcolor,calc}
\usepackage{color}
\usepackage{lastpage}

\usepackage[footnote,draft,danish,silent,nomargin]{fixme}

\usepackage{epsfig}
\usepackage{epstopdf}

\usepackage[backref,pagebackref,frenchlinks,]{hyperref}
\hypersetup{colorlinks=true,citecolor=black, linkcolor=black,filecolor=black,urlcolor=cyan,bookmarks=true,breaklinks=true,hyperfigures=true}

\hyphenation{trans-ka-te-ter-luk-ning ven-tri-kel sep-tum de-fekt trans-ka-te-ter-luk-ning kva-li-tets-kon-trol be-hand-ling kva-li-tets-kon-trol-len ef-fek-ti-vi-se-res di-ag-no-sti-ce-re bli-ver af-de-ling-en bib-li-o-te-ker-ne bi-virk-ning-er-ne pro-ble-mer me-tal-gen-stands-ar-te-fakt pro-du-ce-res strå-le-be-hand-ling on-ko-lo-gisk kræft-ram-te u-ge-tjek valgt bag-grunds-pi-xels strå-ling-en kug-lens fi-gu-ren me-di-cinsk pro-ce-du-re-ma-nu-a-ler pro-blem-løs-ning-en kræft-be-hand-ling e-va-lu-e-ring il-lu-stre-rer be-hand-ling-en vo-lu-me plan-læg-ning-en pa-ti-ent-en ma-xi-mum vi-dens-ind-sam-lings-tek-nik a-na-ly-se cel-le-de-ling ar-bej-de ska-ber de-tek-tor-er-ne in-te-res-sant at-te-nu-a-ti-o-nen be-væ-gel-ser be-folk-ning-en kug-len max-imum smoo-thing af-stand stand-ard-af-vi-gel-sen pro-ce-du-re-ma-nu-a-len for-bed-re lo-ka-li-se-ring-en i-stedet kom-mu-ni-ka-tions-værk-tøj biologiske kort-læg-ge} % Definer orddeling

% Dybde i indholdsfortegnelse
\setcounter{secnumdepth}{7}
\setcounter{tocdepth}{3}
\setsecnumdepth{subsection}
\settocdepth{subsection}

% Chapterstyle daleif1 predefinationer
\definecolor{niceblue}{RGB}{35,57,163}
\makeatletter
\newlength\dlf@normtxtw
\setlength\dlf@normtxtw{\textwidth}
\def\myhelvetfont{\def\sfdefault{mdput}}
\newsavebox{\feline@chapter}
\newcommand\feline@chapter@marker[1][4cm]{%
\sbox\feline@chapter{%
\resizebox{!}{#1}{\fboxsep=1pt%
\colorbox{niceblue}{\color{white}\bfseries\sffamily\thechapter}%
}}%
\rotatebox{90}{%
\resizebox{%
\heightof{\usebox{\feline@chapter}}+\depthof{\usebox{\feline@chapter}}}%
{!}{\scshape\so\@chapapp}}\quad%
\raisebox{\depthof{\usebox{\feline@chapter}}}{\usebox{\feline@chapter}}%
}
\newcommand\feline@chm[1][4cm]{%
\sbox\feline@chapter{\feline@chapter@marker[#1]}%
\makebox[0pt][l]{% aka \rlap
\makebox[1cm][r]{\usebox\feline@chapter}%
}}

% Chapterstyle daleif1
\makechapterstyle{daleif1}{
\renewcommand\chapnamefont{\normalfont\Large\scshape\raggedleft\so} % Ændrer skrifttype
\renewcommand\chaptitlefont{\normalfont\huge\bfseries\scshape\color{niceblue}}
\renewcommand\chapternamenum{}
\renewcommand\printchaptername{}
\renewcommand\printchapternum{\null\hfill\feline@chm[2.5cm]\par}
\renewcommand\afterchapternum{\par\vskip\midchapskip}
\renewcommand\printchaptertitle[1]{\chaptitlefont\raggedleft ##1\par}
}
\makeatother
\chapterstyle{daleif1}

\graphicspath{{../../latex/billeder/}}

\raggedbottom

\usepackage[top=3cm, bottom=3cm, left=2.5cm, right=2.5cm]{geometry} % sæt left til 3.5cm ved udskrift

\setlength{\headheight}{1cm} % højden af headerfeltet


\let\footruleskip\relax % for compatibility of memoir and fancyhdr
\let\rm\rmfamily % for compatibility of memoir and blindtext (demo only)
\usepackage{fancyhdr}
\pagestyle{fancy}

%\fancyhead[LE,RO]{\thepage}
%\fancyhead[LO,RE]{\leftmark}
%\fancyhead[RE]{\chaptername}

\lhead[\leftmark]{}
\fancyfoot[CE,CO]{\thepage\ af \pageref{LastPage}}

\urlstyle{leo}

\newenvironment{itemize1}{
\begin{itemize}
\setlength{\itemsep}{1pt}
\setlength{\parskip}{0pt}
\setlength{\parsep}{0pt}}{\end{itemize}
}

Og eksempel på kapitel:

\input{../../latex/0prefrontmatter/preamble.tex}
\usepackage{pdfpages}
\begin{document}

\chapter{Indledning}
\label{sec:indledning}
I Danmark er der estimeret til at være ca. 320.000 handicappede, dette er en estimering, da der ikke registreres handicappede i Danmark(danskhandicapforbund.dk/fakta). Handicappede dækker over både synlige og ikke synlige handicap. Synlige handicap er f.eks. spasticitet, deformiteter og lammelser. Hvor de ikke synlige handicap er f.eks. gigt. Mennesker med synlige handicap er oftest bevægelseshandicappede, hvor de vil have visse vanskligheder i en normal hverdag.

\end{document}

Eksempel på et kapitelstart er vedhæftet.

Vedhæftet fil: daleif1style.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
12. februar 2011 af daleif (Slettet)

Er du sikker på at den ikke brokker sig over manglende \so? Konstruktionen mangler pakken soul

Et par andre ting:

- fancyhdr bør ikke anvendes sammen med memoir, memoirs eget system til header og footer er meget mere effektivt

- det itemize1 er irrelevant, lær at anvende enumitem pakken, så kan du globalt styre de tre almindelige typer lister.

- memoir har også siet eget indbyggede system til marginer, man behøver ikke geometry pakken


Svar #2
12. februar 2011 af *CS* (Slettet)

Den brokker sig over \sl og ikke \so. pakken soul skulle nu gerne være hentet med \usepackage{soul}?

itemize1 burde slettes ;-) Den bruger vi ikke. Det er bare en preamble vi har fået fra ældre studerende og bygger videre på.

Mht. geometry, så er det denne der præsenteres i den danske latex guide? :-) Synes den virker ganske nem og overskuelig ;-)

Hvad hedder memoirs eget system til header og footer, hvis jeg vil søge lidt om det og sætte mig ind i det?

Men nu virker de ting fint nok, så det er egentlig ikke det, der er problemet, men at tallet ved kapitlet ikke vises.


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. februar 2011 af daleif (Slettet)

Det hele står i memoir manualen, samt min LaTeXbog, hvilken dansk LaTeX guide er det du henviser til.

Dette oversætter uden problemer, hvor det \sl du snakker om kommer fra, ved jeg ikke, men dit eksempel ville slet ikke oversætte af andre grunde

\documentclass[twoside,11pt,a4paper,danish,notitlepage]{memoir}

\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage[latin1]{inputenc}
\usepackage[danish]{babel}
\usepackage[absolute]{textpos}
\usepackage{lastpage}

\usepackage{multibib}

\usepackage{multirow}
\usepackage{multicol}

\usepackage{amsthm,amssymb,amsmath,dsfont,mathrsfs,nicefrac} % matematik
\usepackage{graphicx}

\usepackage{soul}
\usepackage{fourier}

\usepackage[square,comma]{natbib}
\usepackage{float}
\usepackage{sidecap}
\usepackage[small,bf]{caption}
\usepackage[danish]{varioref}
\pdfoptionpdfminorversion=6 % Muliggør inkludering af pdf dokumenter, af version 1.6 og højere
\usepackage{url}
\usepackage{xcolor,calc}
\usepackage{color}

\usepackage[footnote,draft,danish,silent,nomargin]{fixme}

\usepackage{epstopdf}

\usepackage[backref,pagebackref,frenchlinks,]{hyperref}
\hypersetup{colorlinks=true,citecolor=black, linkcolor=black,filecolor=black,urlcolor=cyan,bookmarks=true,breaklinks=true,hyperfigures=true}


% Dybde i indholdsfortegnelse
\setcounter{secnumdepth}{7}
\setcounter{tocdepth}{3}
\setsecnumdepth{subsection}
\maxsecnumdepth{subsection}
\settocdepth{subsection}

% Chapterstyle daleif1 predefinationer
\definecolor{niceblue}{RGB}{35,57,163}
\makeatletter
\newlength\dlf@normtxtw
\setlength\dlf@normtxtw{\textwidth}
\def\myhelvetfont{\def\sfdefault{mdput}}
\newsavebox{\feline@chapter}
\newcommand\feline@chapter@marker[1][4cm]{%
\sbox\feline@chapter{%
\resizebox{!}{#1}{\fboxsep=1pt%
\colorbox{niceblue}{\color{white}\bfseries\sffamily\thechapter}%
}}%
\rotatebox{90}{%
\resizebox{%
\heightof{\usebox{\feline@chapter}}+\depthof{\usebox{\feline@chapter}}}%
{!}{\scshape\so\@chapapp}}\quad%
\raisebox{\depthof{\usebox{\feline@chapter}}}{\usebox{\feline@chapter}}%
}
\newcommand\feline@chm[1][4cm]{%
\sbox\feline@chapter{\feline@chapter@marker[#1]}%
\makebox[0pt][l]{% aka \rlap
\makebox[1cm][r]{\usebox\feline@chapter}%
}}

% Chapterstyle daleif1
\makechapterstyle{daleif1}{
\renewcommand\chapnamefont{\normalfont\Large\scshape\raggedleft\so} % Ændrer skrifttype
\renewcommand\chaptitlefont{\normalfont\huge\bfseries\scshape\color{niceblue}}
\renewcommand\chapternamenum{}
\renewcommand\printchaptername{}
\renewcommand\printchapternum{\null\hfill\feline@chm[2.5cm]\par}
\renewcommand\afterchapternum{\par\vskip\midchapskip}
\renewcommand\printchaptertitle[1]{\chaptitlefont\raggedleft ##1\par}
}
\makeatother
\chapterstyle{daleif1}

\usepackage{pdfpages}
\begin{document}

\chapter{Indledning}
\label{sec:indledning}

I Danmark er der estimeret til at være ca. 320.000 handicappede, dette
er en estimering, da der ikke registreres handicappede i
Danmark(danskhandicapforbund.dk/fakta). Handicappede dækker over både
synlige og ikke synlige handicap. Synlige handicap er
f.eks. spasticitet, deformiteter og lammelser. Hvor de ikke synlige
handicap er f.eks. gigt. Mennesker med synlige handicap er oftest
bevægelseshandicappede, hvor de vil have visse vanskligheder i en
normal hverdag.

\end{document}


Svar #4
12. februar 2011 af *CS* (Slettet)

 Hmm... Jeg har umiddelbart lidt svært ved gennemskue, hvad du har ændret - \usepackage{epsfig} er fjernet og alt efter chapterstyle. Dog afhjælper det ikke problemet, da kapitelnummer stadig mangler :-S For det er egentlig det store ønske lige nu, hvis det ville virke :-) Ved du desuden, hvordan man ændrer på højden, hvor kapitler startes?

Så du kan ikke umiddelbart se en fejl i selve den del af koden, der omhandler daleif1? For af en eller anden grund, så vises den blå box og tallet ikke, selvom det er defineret i koden:

\sbox\feline@chapter{%
\resizebox{!}{#1}{\fboxsep=1pt%
\colorbox{niceblue}{\color{white}\bfseries\sffamily\thechapter}%
}}%

(Det er jo luksus at få hjælp af den, der har lavet det ;-) Men ja, løsningen er nok at starte forfra med at lave egen preamble, så det hele bliver vendt og drejet - men det vil p.t. med min vidne kræve mange timer at sætte mig ind i alle pakkerne og hvilke man rent faktisk burde bruge. Lige nu har vi bare brug for at få sat vores skelet op til projektet, så vi kan komme igang og så kan jeg sætte mig ind i det og optimere det hen ad vejen.)


Brugbart svar (4)

Svar #5
12. februar 2011 af daleif (Slettet)

Prøv lige at fjerne pakken  textpos


Svar #6
12. februar 2011 af *CS* (Slettet)

 Mange tak! Så virker det. Super!

Så bare for at være rigtig irriterende: Hvad kan jeg gøre for at få kapitlerne til at starte højere oppe på siden? (Så den ikke starter en tredjedel nede)


Svar #7
12. februar 2011 af *CS* (Slettet)

Og kan man redefinere \part så teksten er samme skriftype, farve og capital bostaver?


Brugbart svar (2)

Svar #8
12. februar 2011 af daleif (Slettet)

\makechapterstyle{daleif1}{
  \setlength\beforechapskip{-\topskip-\baselineskip}
...

Naturligvis, men det har jeg ikke tid til at hjælpe med i dag.

Makroerne man kan pille ved kan ses i memoir manualen


Svar #9
12. februar 2011 af *CS* (Slettet)

 Jamen rigtig mange tak for de hurtige svar og hjælpen :-) Du har skam også hjulpet mere end rigeligt - det her er nok p.t. ;-)

Det må jeg lige se, om jeg kan læse mig frem til i stedet :-)


Skriv et svar til: Problemer med chapterstyle daleif1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.