Matematik

Vektorfunktion skæring med x-akse

15. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 Hej jeg har et lille problem. Jeg har vedhæftet pdf med rød firkant om mit problem. Jeg ved at min vektorfunktion skærer x i 2,0 . Det kan jeg se når jeg taster det ind i graph. Men jeg kan ikke få min virtuelle TI-89 til at vise dette resultat. Har i nogen forslag? Jeg Aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2011 af AMelev

Jeg er ikke helt sikker på, hvad dit problem er.

Du har fundet et skæringspunkt til (2cos(0),0) = (2,0), da cos(0) = 1

Desuden finder du et andet (dobbelt)skæringspunkt (cos(±√3),0) = (-0.32,0)., som du altså først møder, når t = -√3. Så kører kurven rundt i en "sløjfe" og skærer x-aksen, når t = 0 og videre og skærer igen i det første skæringspunkt, når t = √3. Passer det ikke med din kurve tegnet i grafværktøjet?


Svar #2
16. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 Nå Jo^ ^' mange tak, jeg havde lige overset ( 2*cos(0) ; 0 )


Skriv et svar til: Vektorfunktion skæring med x-akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.