Matematik

2. Gradsligninger

18. februar 2011 af malleballee (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Er kørt fuldstændig fast. Har lige brug for lidt hjælp til at løse denne ulighed: x2 + 2x – 15 > –x2 + 9x – 11


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle leddene på venstre side : 2x2 -7x -4 > 0 . Undersøg nu først, for hvilke x polynomiet 2x2 -7x -4 er lig med nul, og benyt din viden om parabeler til at løse uligheden.


Svar #2
18. februar 2011 af malleballee (Slettet)

 okay mange tak - lige det jeg havde brug for at få af vide!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

x^2+2x-15+x^2-9x+11>0

2x^2+7x-4>0

Parablen lyser opad (a>0) og vil deror være positiv uden for rødderne.

Find disse ved at løse ligningen 2x^2+7x-4=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Lille tastefejl:  2x -9x = -7x , jvf. #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Selvsmølfelig -


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 x2 + 2x – 15 > –x2 + 9x – 11
x2 +2x -15 +x2 -9x +11
2x2-7x-4>0
A=2 b= -7 c = -4
Diskriminant= b2 -4ac
42 + 32 = 74
D= 74
D>0 - 2 Løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

#6

 x2 + 2x – 15 > –x2 + 9x – 11
x2 +2x -15 +x2 -9x +11
2x2-7x-4>0
A=2 b= -7 c = -4
Diskriminant= b2 -4ac
49 + 32 = 81 
D= 81

D>0 - 2 Løsninger 


Skriv et svar til: 2. Gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.