Matematik

målene

19. februar 2011 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heeeeij allesammen.

jeg har prøvet på at løse denne her opg, men ved ikke om det er de rigtige resultater, jeg er nået frem til.

her kommer opgaven:

længe på bordet er 90 cm og bredden er 180cm.

bordet set fra oven.

A) hvor stor er omkredsen?

Når der sættes en plade i hver ende bliver bordet 3 m langt.

B) angiv målene på denne plade.

C) hvor stor bliver omkredsen når pladerne er i?

her er så mine resultater:

A) omkredsen = 540 cm

B) målene på pladen = længde = 390 cm og bredden = 480 cm

C) Omkredsen når pladerne er i = 1740 cm

på forhånd tak..


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

A) er korrekt.

B) Det er kun længden, der ændres, når der sættes bordplader i. Bredden forbliver den samme. Og du får at vide, hvad den endelig længde er.


Svar #2
19. februar 2011 af line112 (Slettet)

er opg b så

længde: 390 cm og bredde bliver så 180 cm, som det altid har været.

og opg c er så

omkredsen: 1140 cm


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

I den nye opgave bliver længden forøget. Der står at med plade bliver bordet 3m langt, så det må jo være den nye længde, ikke 390cm .


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Du har byttet om på længde og bredde af bordet.

oprindelig længde + to plader giver 3 m


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, den mulighed foreligger også, at bredden er 90 cm, og den oprindelige længde er 180cm. Jeg gik ud fra, at opgaven var skrevet rigtigt; men vores erfaring viser jo, at det kan man ikke altid gå ud fra. Men bredden ændres ikke ved indsættelse af bordplader, kun længden, og den nye længde er opgivet til 3m .


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2011 af mette48 (Slettet)

#5

Det er ikke bare et gæt. Det er en gammel eksamensopgave. Der var en tegning af bordet og noget med en spisestue det senere skulle passes ind i.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det passer også med god sædvane, at for et rektangel er længden større end bredden.


Skriv et svar til: målene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.