Matematik

antallet af elever !!!

20. februar 2011 af venneminde (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Antallet af elever på efterskolerne voksede linært i årene 1970-2004. I 1970 var der 6180 elever og i 2004 var der 24100 elever på efterskolerne.

b) bestem antallet af elever i 2010, hvis udvikling forsætter sådan? 

Jeg ved ikk helt hvordan jeg skal regn det ud!!! håber virkeiig i kan hjælp mig med det 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af Kenter (Slettet)

Hejsa.

Det er en lineær funktion. y=ax+b

og ud fra dine oplysninger kan du se at du har to koordinatsæt. (0;6180) og (34;24100)

a udregnes vha: a=(y2-y1)/(x2-x1)

b er skæringen med y aksen.

Når funktionen er opstillet, skal du så finde y værdien når x=40.

Mvh


Svar #2
20. februar 2011 af venneminde (Slettet)

 Taak for hjælpen :-)


Svar #3
20. februar 2011 af venneminde (Slettet)

 hvorfor er det  x=40 !!!!!! den er jeg ikk helt med i ! :S 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af Kenter (Slettet)

x=40 - det er fordi du har 1970 som år nul; altså x=0, og 2010 og 40 år senere. X=40. Håber det gav mening!

Mvh


Svar #5
20. februar 2011 af venneminde (Slettet)

 nårh på den måde.. nu forstår jeg :-D taak du


Skriv et svar til: antallet af elever !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.