Matematik

Udregning og resultat = mellemregning løses (hjælp haster)

20. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 Hej allesammen 

skal løse denne her med ved ikke hvordan jeg kan gøre det på lommeregneren ?

log√2 = 1/2 log2

kan du muligvis hjælpe, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvilken lommeregner er det - ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af emul0c

Du kan bruge regnereglen log(xa) = a * log(x)

Du ved at √2 = 21/2

Så prøv at komme fra log(√2) -> 1/2 * log(2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Og hvad det du skal "løse" - ?

Når der ikke er noget x, så er der jo heller ikke nogen ligning at løse

√2 = 21/2

Deraf Iflg. logaritmereglerne:

log(√2) = (1/2)*log2

Var det det, du mente - ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 tror han mener hvordan man taster det ind på lommeregneren.

log(2) = 0,30102999566398119521373889472449


Svar #5
20. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 # 1 En TI 89 Titanium har også en Ti 84 +


Svar #6
20. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 #3 skal løse  at log(√2)  (er lig med) = (1/2)*log2 

men skal finde mellemregningerne ved at bruge lommeregner det siger opgaven 


Svar #7
20. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 #4 mener hvordan man finder mellem regningerne til løsningen af denne = (1/2)*log2


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er lidt svært at lave "mellemregninger", nå det handler om en helt grundlæggende sætning i logaritmelæren.

Men du kan BEVISE, at de to sider er ens, ved taste hver af dem ind i lommeregneren, som de står, og derefter se, at du får det samme resultat  . . .


Svar #9
20. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 #8

der står at jeg skal finde mellem regningerne. f.eks. siger den første opgave at log9 = 2log3 

så skal jeg finde ud af hvordan resultatet er 2log3.

3^2 er = 9 

så 3^2 er mellemregningen


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. februar 2011 af NejTilSvampe

log√2 = log 2½ = ½log2


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2011 af emul0c

#10

Præcis!


Skriv et svar til: Udregning og resultat = mellemregning løses (hjælp haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.