Matematik

Monotoni - tegn en mulig graf der opfylder følgende.

20. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tegn en mulig graf for en funktion f, der opfylder følgende:
f har difinitionsmængde ]2;10[

f har værdimængde [-3;8]

f er differentiabel

fortegn og nulpunkter for f' er som angivet på tallinjen:

x   2    3       5         8        10
---o----|------|--------|-------o--->
f'(x)   - 0  +  0   +    0    -

Hvordan skal man løse den.. kan sagtens bestemme monotoniforhold osv udfra en given funktion, men er ret forvirret over denne her opgave. 

Håber nogen kan forklarer fremgangsmåden / komme med løsning 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af peter lind

sæt f(2) = -3 og f(8) =8. marker derefter f(3), f(5) og f(10) så de ligger mellem disse værdier og så de følger de angivne monotoniforhold. Desuden skal du være opmærksom på at der er vandret vendetangen for x =5


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2011 af dfriisr (Slettet)

Definitionsmængden er den mængde x-værdier hvilke funktionen skal holde sig inden for.

Værdimængden er den mængde y-værdier hvilke funktionen skal holde sig inden for.

Du ved, at der hvor f'(x)=0, er der vandret tangent.

For at en funktion er differentiabel kræves at den er kontinuert. Der må altså ikke være pludselige hak etc. i grafen.

Lav et koordinatsystem med en y-akse fra [-3 , 10] og en x-akse fra [0 , 10].

Start med at indtegne rødderne i koordinatsystemet. Tegn derefter en kontinuert linje gennem punkterne.

Du er færdig.


Svar #3
20. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 ahh okay er helt med, den er lavet.

Tak for hjælpen ! 


Skriv et svar til: Monotoni - tegn en mulig graf der opfylder følgende.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.