Matematik

Lige et par spørgsmål fra en FSA Færdighed

20. februar 2011 af WilliamDK (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej.

Jeg har lige et par spørgsmål, fra en mat afgangsprøve (årgang maj 2007)

1.  (7-a)² =          ( gir' det ikke 49? )

2. ³√27=              ( gir' det ikke 3? )

3. 15-4•2=          (gir' det ikke 22? )

4. 1/3*9=            (gir det ikke 9/27 eller 1/3? ) 

Håber i kan hjælpe. - hilsner


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Nej

2. Ja

3. Uden parenteser, som det er skrevet her: Nej

4. Uden parenteser, som det er skrevet her: Nej.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2011 af nannaschioldan (Slettet)

svar:

1, giver a²-49

2, er rigtig

3, giver 7

4, giver 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Dit svar er ikke korrekt. Benyt kvadratsætningen til at beregne (7-a)2

#0

I 3. har du beregnet (15-4)·2 ; men opgaven er 15 - 4·2 . her udregnes multiplikatonen før subtraktionen.

I 4. har du forlænget brøken med 9 i stedet for at gange den med 9. Når man forlænger en brøk med et tal, ændrer brøken ikke sin værdi.


Svar #4
20. februar 2011 af WilliamDK (Slettet)

 Jeg takker mange gange for den fine hjælp. Jeg lavede en i dag, fordi vi har terminsprøver i næste uge.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2011 af rabiaraja (Slettet)

1. 

(7-a)(7-a) = 49 -7a - 7a + a2

                   = a2 - 14a + 49

Det er svaret.. Man skulle gange ind i paranteserne

2. 

3 * 3 * 3 = 27

Så ja.... det er 3

3.

15 - 4 * 2

Først ganger man....  Så bruger man minus tegnet.

15 - 8 = 7

Svaret er 7.

4.

Først ganger man.. Så dividerer man

1/3*9 = 1/27

Svaret er en syvogtyvende del


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

4. Dette er ikke korrekt. Stykket er (1/3)·9 . Svaret er givet i #2.


Skriv et svar til: Lige et par spørgsmål fra en FSA Færdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.