Matematik

Matematik

20. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

  Et rektangel har sidelængderne 3,42 og 5,74 beregn gradtallet for den spidse vinkel mellem diagonalerne.

  nogle som kan komme med et eksempel? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af SuneChr

Udnyt, at diagonalerne halverer hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2011 af mathon

                    tan(V/2) = ((½B)/(½L)) = (B/L)

                    V = 2·tan-1(B/L)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er samme opgave, som du havde kørende i går, hvor du også fik hjælp.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=973818 

Den ene diagonalvektor har koordinaterne d1 =  (L , B), og den anden har koordinaterne d2 = (L , -B)

Vinklen v mellem de to diagonalvektorer er da bestemt ved

cos(v) = (d1d2)/(|d1||d2|) = (L2 - B2)/(L2 + B2)

Heraf ses, at

sin(v) = √(1 - cos(v)2) = 2LB/(L2 + B2)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.