Matematik

Rombe

21. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 Hej jeg har prøvet at udregne dette men jeg får et urealistisk tal? er der nogen som måske kan hjælpe med med at udregne denne opgave? :)

i en rhombe med sidelængde 13 er den spidse vinkel 47 grade. Beregn længden af rhombens diagonaler og find arealet af rhomben. 

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af mathon

her gentages
     #3 i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af AskTheAfghan

Længden af diagonal

          a2 =    b2    +    c2     -      2•b•c      •    cos(A)            <=>              hvor a = diagonal1

         a2 =    132    +  132    -    2•13•13   •     cos(47)         <=>

         a2 =     169   + 169     -       338      •    0,681998        <=>

         a2 =           338          -              230,515                      <=>

         a2 =                   107,485                                              <=>

           a =                   10,3675

_____________________________________________________________________________

Længden af diagonal2

Vi antager, at der er en trekant, hvor

                 - Vinkel A = (47/2)º

                - Hypotenusen = 13

                - Modstående katet til Vinkel A  = (10,3675/2)

               - Hosliggende katet til vinkel A     = ?

Kender man til hvad længden af hosliggende katet til vinkel A er, skal det ganges med 2, der svarer til længden af diagonal2.

                tan(A)   =   Modstående/Hosliggende        <=>

     Hosliggende   =   Modstående/tan(A)                  <=>

     Hosliggende   =   (10,3675/2)/tan((47/2)º)           <=>

     Hosliggende   =    11,9218

Så, er længden af diagonal2 derfor 11,9218 • 2 = 23,8436
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af AskTheAfghan

Arealet af rhomben (for nybegyndere)

Vi kigger tilbage mellemregninger af længden af diagonal2 på #2 en gang til.

Et trekant, hvor længden af ...

          - Modstående katet til vinkel A = (10,3675/2)

          - Hosliggende katet til vinkel A = 11,9218

Først, skal man vide, hvad arealet af trekantet er, derefter skal det ganges med 4 (der er 4 trekanter på rhomben), der svarer til arealet af rhomben.

    Areal    =    (1/2 • Modstående • Hosliggende) • 4

    Areal    =    (1/2 • (10,3675/2) • 11,9218) • 4

    Areal   =    (30,8998) • 4

    Areal   =    123,599

____________________________________________________________________________________

Arealet af rhomben (for "nørdere")

                  Areal      =      a • b • sin(A)      eller      1/2 • diagonal1 • diagonal2      eller      a • h

1)

       Areal = a • b • sin(A)                            <=>         Areal = 13 • 13 • sin(47)                       =>    123,599

2)

      Areal = 1/2 • diagonal1 • diagonal2       <=>     Areal = 1/2 • (10,3675/2) • 23,8436                  =>    123,599

3)

      Areal = a • h                                          <=>          Areal = 13 • (cos((90 - 47)º) • 13)      =>    123,599


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2011 af AskTheAfghan

Rettelse til #3

2)

        Areal = 1/2 • diagonal1 • diagonal2         <=>      Areal = 1/2 • 10,3675 • 23,8436             =>   123,599


Skriv et svar til: Rombe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.