Matematik

Logaritmeopgaver - Hjælp! Finde x

21. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

Jeg er gået i stå ved et par logaritmeopgaver,

nogle som kan hjælpe mig? :-)

Jeg har brug for at vide hvordan jeg regner opgaverne ud, hvilke regneregler jeg skal bruge og hvordan jeg gør uden brug af TI- interactive.

Løs flg. ligninger ved beregning:

c) 1,02x = 7

d) 1,72x = 3

f) 82 . 6x = 12 . 3x

Opg 3)

Lydniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højttaleren. Sammenhængen er givet ved:
L = k – 20 . log r
a) I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB (decibel). Bestem k, og indsæt derefter værdien på k’s plads i ligningen.
 

L = lydniveau
r = afstand fra højttaleren
k = x
52,9 = x – 20 * log4
Log 4x-20 = 52,9 (3. logaritmeregneregel - er det den de skal tages i brug?)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af NejTilSvampe

tag at skriv ligningerne ordentligt, det er irriterende altid at skulle gætte hvad der menes.


Svar #2
21. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

c) 1,02^x = 7

d) 1,72^x = 3

f) 82 . 6^x = 12 * 3^x

Opg 3)

Lydniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højttaleren. Sammenhængen er givet ved:
L = k – 20 * log r
a) I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB (decibel). Bestem k, og indsæt derefter værdien på k’s plads i ligningen.

L = lydniveau
r = afstand fra højttaleren
k = x
52,9 = x – 20 * log4
Log ^(4x-20) = 52,9 (3. logaritmeregneregel - er det den de skal tages i brug?)


Skriv et svar til: Logaritmeopgaver - Hjælp! Finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.