Matematik

et andengradspolynomien (opgave)

21. februar 2011 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et andengradspolynomien f er bestem ved:

f(x)=-5x^2+bx+c

Hvor b og c er tal, og f har rødderne 3 og 7

Bestem tallene b og c

- Er gået sort i den her opgave.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af NejTilSvampe

 brug at et andengradspolynomium kan faktoriseres til formen.

y = a(x-r1)(x-r2)  , hvor r1 og r2 er rødderne og a er den samme konstant som i den ordnede form.

Så du får ligningen

f(x) = -5(x-3)(x-7)

gang parentesen ud og så kan du aflæse b og c.


Svar #2
21. februar 2011 af yamaharacing (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: et andengradspolynomien (opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.