Fysik

Beregning af middelhastighed

21. februar 2011 af hansen2398 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvordan finder man middel hastigheden ud fra følgende oplysninger?

masse: 19,96 kg

start hastighed: 3,6 m/s

hastiged = 0 efter 28,4 m.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal have oplysninger om accelerationen. Hvis der bremses med konstant acceleration, er middelhastigheden det halve af starthastigheden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2011 af mathon

       for jævnt aftagende bevægelse:     

       vm = (v+vo)/2 = ((3,6 + 0) m/s)/2 = 1,8 m/s


Svar #3
21. februar 2011 af hansen2398 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Beregning af middelhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.