Matematik

matematik problem

22. februar 2011 af aastrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

3. Et firma har konstateret , at omsætningen f(x) for en bestemt vare er en funktion af afsætningen x:

F(x) = -0,01x2+20x x ε [0;2000]

Omkostningerne g(x) for den samme vare er en funktion af afsætningen x med forskriften:

G(x) = 2x +4500 x ε [0;2000]

b) Beregn og aflæs afsætningen x således at omsætningen og omkostninger er lige store
-0,01x2+20x=2x+4500
-0,01x2+20x-2x-4500=0
-0,01x2+18x-4500
A= -0,01 b= 18 c= -4500
D= 182-4*(-0,01)*(-4500)= 144


c) Beregn og aflæs afsætningen x således at overskuddet bliver størst muligt
beregn tp
 

d) Beregn og aflæs det størst mulige overskud
 

_____________

ville blive glad hvis der var en som kunne hjælpe mig lidt med denne opgave, på forhånd tak! (:

jeg er begyndt lidt på opgave "b", men er slet ikke sikker på om jeg har gjort noget af det rigtigt (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Beregn rødderne i ligningen, x = (-b±√d)/(2a) . Kun den ene rod ligger i intervallet [0;2000].

c) Løs ligningen F'(x) - G'(x) = 0

d) Beregn F(x) - G(x) for løsningen i c)


Svar #2
22. februar 2011 af aastrup (Slettet)

mange tak


Svar #3
22. februar 2011 af aastrup (Slettet)

Men jeg forstår ikke rigtig opgave "d"?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I c) finder man, hvor overskuddet er størst muligt (altså x-værdien). I d) beregner man dette størst mulige overskud.


Skriv et svar til: matematik problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.