Matematik

eksponentiel fkt hjæælp hvordan skal j videre herfra

22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 hej

skal udregne denne men ved ikek hvordan jeg ska fortsætte. 

3ln (x^2) - 3ln(x) - 18 = 0

3 ln ( x^2/3x) - 18 = 0

kan det passe at 3 tallet skal forblive foran ln i starten eller skal den sættes ins på x plads.  ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor starter du den samme opgave i en ny tråd, som du lige har fået løst færdig?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=975472 

Med mindre du mener ligningen sådan. Dvs

ln(x2) - ln(x) = 18/3 = 6, eller

ln(x2/x) = 6 , altså ln(x) = 6 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2011 af peter lind

Du bør dividere ligningen med 3, hvorved de 3 forsvinder. konstantleddet skal du flytte du over på højre og du skal også reducere indmaden i logaritmefunktion. Tag derefter den inverse til ln på begge sider af lighedstegnet.


Svar #3
22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 Der er forskel den første er ln ^2 i den anden er (x^2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det så jeg og reviderede mit svar i #1.


Svar #5
22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

#4

kan ikke forstår hvilken rækkefølge jeg skal regne det i skal jeg først dividere 

ln(x2/x)

og derefter 

18/3 = 6, eller


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

De to divisioner fortages uafhængigt af hinanden.


Svar #7
22. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 #6 ok mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: eksponentiel fkt hjæælp hvordan skal j videre herfra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.