Matematik

matematik hjælp!

22. februar 2011 af Wutever (Slettet)

 Hej alle,

jeg er gået i stå over to opgaver, sådan lyder de:

opgave 1) 4y^2=3+4y
Opgave 2) x-1/x=4

I den første opgave står der at jeg skal bruge diskriminantformlen...men jeg kan ikke helt se hvor den passer ind. 

Formlen ser sådan ud: ax^2+bx+c=0

Mange tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2011 af Walras

Ja. Du skal omforme ligningerne så de kommer til at stå på den form, som du beretter om sidst i dit spørgsmål.

Opgave 1

4y^2=3+4y <=> 4y^2-4y-3=0

Opgave 2

x-1/x=4 <=> x^2-4x-1=0


Svar #2
22. februar 2011 af Wutever (Slettet)

Har lige et par spørgsmål...

Opgave 1: 

hvorfor bliver det -3 og ikke 3?

Opgave 2: 

kan du ikke forklare mig hvad der sker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2011 af Walras

Opgave 1

4y^2=3+4y

Vi trækker nu 4y fra på begge sider af lighedstegnet

4y^2-4y=3

Vi trækker da 3 fra på begge sider har lighedstegnet

4y^2-4y-3=0

Opgave 2

x-1/x=4

Gang x igennem hele ligningen

x^2-1=4x

Træk fra 4x fra på begge sider af lighedstegnet

x^2-4x-1=0

Nu kan du så benytte formlen for at løse en andengradsligninger herunder diskriminantformlen.


Svar #4
22. februar 2011 af Wutever (Slettet)

 I facitlisten til opgave 2 står der at resultatet giver "x=2 plusminus kvadratroden af 5"

men jeg får det til

(-(-4)plusminus4.47)/2

Kan ikke helt forstå hvad der skal til..

håber du forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit resultat er jo det samme som i din facitliste, når du forkorter med 2, idet -(-4) = 4 = 2·2, og dit 4,47 er lig med 2·√5


Skriv et svar til: matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.