Matematik

Matematik

23. februar 2011 af Babucha (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, Håber meget i vil hjælpe mig.

Det olympiske flag er hvidt. Midt på flagdugen er fem sammenflettede ringe i farverne rød, blå, gul, sort og grøn.
Forholdet mellem flagets sider er 2:3.
På svararket er flagets korte side 18 cm.

Vis ved beregning, at længden af flagets lange side er 27 cm.

Jeg håber rigtig meget i vil hjælpe mig. Tusind tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af Emilaf (Slettet)

 18cm/2*3 = 27 cm


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2011 af SuneChr

At forholdet er 2 : 3 vil sige, at bredden er 2, hver gang længden er 3. 

Bredden er 2 / (2+3) = 2 / 5 af forholdet, og svarer til 18 cm.  Dvs. 1/5 svarer til 18/2  =  9

Længden er 3/5 af forholdet og svarer til 3 * 9 = 27 cm.


Svar #3
23. februar 2011 af Babucha (Slettet)

Tusind tusind tak for jere hjælp (:


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.