Matematik

Matematik hjælp

23. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

SPØRGSMÅLET LYDER SÅDAN HER

i firkanten ABCD er ab=178 og bc= 135 cd=84 og b=81 grader og d=128 grader.

opgave a bestem diagonalen af ac


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du bør være mere ophyggelig med notationen og bruge store bogstaver for liniestykker og vinkler.

Diagonalen AC er side i en trekant ABC, hvor man kender de to sider AB og BC og den mellemliggende vinkel B. Benyt en cosinusrelation til bestemmelse af AC .


Svar #2
23. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

Jeg har fået det til det her

A: |AC|2 = |BA|2 + |BC|2 - 2•|BA•|BC|•cos(B)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Det skal så regnes ud .


Svar #4
23. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

jamen spørgsmålet er hvilke tal skal jeg sætte ind?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo sætte de tal, der er givet i opgaven, og som du gengav her i #0. Du skriver selv |AB| = 178, |BC| = 135, og vinkel B = 81º . Jeg går ud fra, at du har lavet en tegning, så du selv kan se, hvor de kendte stykker ligger.


Svar #6
23. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

ja, det har jeg også gjort, men jeg ved ikke hvordan jeg finder arealet, af ACD


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo så et nyt spørgsmål, som du ikke nævnte tidligere. I trekant ACD kender du nu siderne AC og CD og vinkel D . Benyt sinusrelationerne til at beregne vinkel CAD i trekanten. Dermed kan arealet beregnes.


Svar #8
23. februar 2011 af dianafayez (Slettet)

jeg har indtastede på min lommeregner SIN(0,02*84*128) og har fået det til -0,5 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2011 af Studscientpol (Slettet)

Brug sinus


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.