Fysik

relevante startbetingelser!

23. februar 2011 af desna (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Er der nogen der kan sige mig, hvad de relevante startbetingelser er ved fjedersvingninger? 

altså - hvad er y(0) og y'(0) 

på forhånd tak :o)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af peter lind

Den eneste du ikke må bruge er y(0) = 0 og y'(0) = 0

Den simpleste får du nok ved at sætte y'(0) = 0 og y(0) til et eller andet ikke alt for vildt tal.


Svar #2
24. februar 2011 af desna (Slettet)

 Måske du kan hjælpe mig yderligere,

Jeg skal løse følgende differentialligning omkring fjedersvingninger:

y''+ (k/m) * y + (q/m) * y' = 0

Jeg regner med at de to led i parantesen er konstante, hvilket næsten leder tilbage til den karakteristiske differentialligning: y'' + py' + qy = 0 dog ikke helt, da y' jo befinder sig i slutningen af min differentialligning, men har det nogen betydning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2011 af mathon

se tilføjelsen i
#5
      i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: relevante startbetingelser!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.