Matematik

Ligninger

24. februar 2011 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har en opgave jeg ikke aner hvordan jeg løser, og min lærerinde kan ikke forklare det. Nogen der måske kan hjælpe?

<p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%"><span style="font-size:12.0pt;line-height:150%;font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:DA">I en pung er der kun 10'ere og 20'ere. Der er 3 gange så mange 10'ere som 20'ere, og der er 350 kr i alt. Hvor mange mønter er der?

</o:p>

<div style="mso-element:para-border-div;border:none;border-bottom:solid windowtext 1.5pt; padding:0cm 0cm 1.0pt 0cm"> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%;border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext 1.5pt;padding:0cm; mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm"><span style="font-size:12.0pt;line-height: 150%;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:DA">Bestem, hvad  <b style="mso-bidi-font-weight: normal">x<i style="mso-bidi-font-style: normal">  skal stå for og opstil en ligning ud fra oplysningerne. Besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%;border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext 1.5pt;padding:0cm; mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm"><span style="font-size:12.0pt;line-height: 150%;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:DA"> </o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%;border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext 1.5pt;padding:0cm; mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm"><span style="font-size:12.0pt;line-height: 150%;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:DA">Antal 20’ere = x</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%;border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext 1.5pt;padding:0cm; mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm"><span style="font-size:12.0pt;line-height: 150%;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:DA">Antal 10’ere = 3*x</o:p> <p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: 150%;border:none;mso-border-bottom-alt:solid windowtext 1.5pt;padding:0cm; mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm"><span style="font-size:12.0pt;line-height: 150%;font-family:"Times New Roman";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:DA"> </o:p>350 = x + 3 * x

Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2011 af Duffy

350 = x + 3 * x

NEJ!

Antallet af mønter er ikke lig med beløbet. Du skal gange op med møntværdiernes størrelse også.

350 = (20 kr)*x +  (10kr)*3*x

...prøv nu...


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.