Fysik

Opvarmning af vand

24. februar 2011 af kburkal (Slettet)

Jeg har meget hårdt brug for at kende følgende formel...

Hvis man ønsker at opvarme en given mængde af vand med en given effekt, til en bestemt temperatur, for derefter at kende tiden for denne process. hvad er så formlen for dette? 

Eksempel:

6000L vand skal opvarmes med et 300W varmelegeme til 70 grader. Hvor længe vil dette tage?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2011 af peter lind

P*t = m*c*ΔT,   P er effekten, t er tiden, m er massen ,  c er vands specifikke varmefylde, ΔT er temperaturstigningen


Svar #2
24. februar 2011 af kburkal (Slettet)

 Kan du evt. skrive et eksempel?


Svar #3
24. februar 2011 af kburkal (Slettet)

 Jeg vil bare gerne have svar på ovenstående spørgsmål (o:


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

Iforhold til det du nævner:

t = (mcΔT)/P

m = massen af dit vand, dvs. 6000 kg,

c skal du slå op enten på nettet eller i din bog,

ΔT = 70grader - starttemp,

P=300w ?

Så det bare at sætte ind...


Svar #5
24. februar 2011 af kburkal (Slettet)

Jeg er på ingen måde matematik geni...

Jeg indsætter fælgende i min formel og får et resultat, men er ikke klar over om det er sekunder, minutter eller noget helt tredje der kommer frem. er heller ikke sikker på min "c", den har jeg fundet frem til er 4.186.

Så mit endelige resultat bliver 4180, men ved ikke om det er sekunder eller hvad det er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 Det kommer an på, hvad er enhederne på c?


Svar #7
24. februar 2011 af kburkal (Slettet)

 4186 Kj


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 Nej det er ikke heeelt rigtigt... c har en længere endhed end bare kJ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 For lidt hjælp så lur på : www.scribd.com/doc/6843768/Specifik-varmekapacitet


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 Og husk 1 W = 1 J/s (da.wikipedia.org/wiki/Watt)


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

Du må sige til hvis du har givet op, ellers kommer der nok en anden og giver dig resultatet, ved det er svært at lære enhedsberegning, men det er det bedste redskab du nogensinde vil have, når du skal løse fysik/kemi opgaver i skolen!


Svar #13
24. februar 2011 af kburkal (Slettet)

 Så... 4182 J/(kgxK) var det bedre??


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 jeps!

Så prøv at sætte ind i formlen med alle dine enheder på alle dine tal- og lav watt om til J per sekund.. Hvilken enhed ender du så med..? 


Skriv et svar til: Opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.